972 18 34 00

Presentada la 8ª edició de l’Estudi Girona 100, SA

Posted by: General 28 juny 2017 : 0

El passat dilluns 26 de juny es va celebrar la vuitena edició de l’Estudi Girona 100, SA, elaborat per KPMG  juntament amb la Càtedra Cambra de l’Empresa Familiar de la Universitat de Girona.

En aquesta vuitena edició s’ha realitzat una anàlisi quantitativa de les 100 primeres empreses gironines i una enquesta sobre les perspectives empresarials a les companyies de l’índex Girona 100.

Desagregacions per sector de facturació, activitat a l'estranger i plantilla

Desagregacions per sector de facturació, activitat a l’estranger i plantilla

L’acte va ser inaugurat per el Sr. Domènec Espadalé, President de la Cambra de Comerç de Girona, la Sra. Pilar Marquès, Directora de la Càtedra Cambra de l’Empresa Familiar de la Universitat de Girona i el  Sr. Manel Blanco, Soci responsable de KPMG a Girona.

L’estudi, presentat per la Sra. Àngels Xabadia, Investigadora de la Càtedra Cambra de l’Empresa Familiar de la Universitat de Girona i el Sr. Jaume Ventura, Director de KPMG a Girona, va mostrar dades rellevants com que el 79 per cent de les cent companyies més grans de Girona va augmentar l’any passat la plantilla i el 63 per cent va incrementar l’activitat a l’estranger i la seva facturació i es declaren optimistes davant l’entorn actual, encara que reclamen incentius a la inversió, rebaixes fiscals i flexibilitat d’acords laborals.

Els empresaris i directius subratllen com a principal problema l’increment de la competència, seguit del cost de les matèries primes, la recreca de talent, la disminució de la rendibilitat, els canvis de regulació, l’augment del preu de la mà d’obra i la incertesa legal i política.

Un altre qüestió que preocupa a mig termini és l’estat de les infraestructures a la demarcació, i la demanda perquè millorin.

El sector que va gaudir d’una millor situació el 2016 va ser el de la indústria alimentària, on gairebé el 93 per cent de les empreses va incrementar el nombre d’empleats i la seva presència fora d’Espanya.

Respecte a les dades del 2015, les empreses incrementen per setè any consecutiu la seva xifra de negoci i registren una millora del 3,11 per cent, superior al 2,08 per cent de l’edició del 2014. La indústria càrnia continua com a sector líder i el conjunt de companyies segueix l’increment de rendibilitat amb una millora més generalitzada a tots els marges de venda.

Per sectors, aquell que sobresurt per damunt de la resta és el carni, amb gairebé una de cada cinc empreses (en concret, 21). Per acabar, el ‘Girona 100’ també recull com, al llarg del 2015, les empreses incloses a l’estudi van crear un 12% més de llocs de treball (de 23.003 s’ha passat a 25.899).

L’estudi ‘Girona 100′ també permet veure com l’empresa familiar continua tenint un gran pes al teixit empresarial gironí. De fet, només cal donar una ullada a les estadístiques. Del centenar d’empreses analitzades, 81 són familiars. I entre totes, aporten el 75% de la facturació global (6.583 MEUR). Un percentatge, però, que ha canviat onze punts d’un any per l’altre (al 2014, era el 86%) pel canvi de mans de Grup Miquel que ra és propietat del gegant xinès Bright Foods).

De les 100 empreses que facturen més a les comarques gironines, n’hi ha 53 que es mantenen al llistat des del primer estudi. Totes elles, entre els anys 2007 i 2015, van arribar a augmentar un 18% la xifra de negoci i un 44% els beneficis.

Consulta en aquest enllaç tot l’estudi elaborat per KPMG juntament amb la Càtedra Cambra de l’Empresa Familiar de la Universitat de Girona.

Altres entrades

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty