972 18 34 00

Compoxi participa al projecte Smart Battery Case realitzant la validació final i l’avaluació de dades

Posted by: General 03 abr. 2023 : 0

El projecte Smart Battery Case és una aposta per la investigació i desenvolupament de caixes de bateries més eficients i avançades amb nous materials, per al transport naval.

Des de l’any 2022, les empreses Compoxi, Cooling Photonics, Rotimpres i Solar Box s’han unit sota la coordinació i suport d’entitats reconegudes com l’AEI (Agrupacions Empresarials Innovadores), el Clúster de Materials Avançats de Catalunya i el Packaging Cluster, amb l’objectiu comú d’impulsar l’electromobilitat a través del projecte Smart Battery Case.

Smart Battery Case es un proyecto posible gracias a la cooperación entre empresas y sectores conectados.

El primer pas d’aquest emocionant projecte, en el qual Solarbox ha jugat un paper clau, ha estat elaborar una anàlisi detallada del mercat actual per comprendre les característiques òptimes de les bateries actuals i avaluar les possibilitats de millora. Aquesta investigació ha estat crucial per definir les necessitats tècniques i tecnològiques del projecte.

A partir d’aquestes dades, s’ha iniciat el procés de disseny estructural d’una caixa de bateria especialment destinada a embarcacions i transport naval.

En l’actualitat, l’empresa Cooling Photonics està treballant en el desenvolupament d’un sistema innovador per refrigerar les bateries, amb l’objectiu de prolongar la seva vida útil, millorar les seves prestacions i prevenir possibles fallades. D’altra banda, l’empresa Rotimpres està encarregant-se de la integració de sensors en l’estructura de la caixa, permetent una gestió en temps real del sistema des de dispositius connectats. A més, s’està duent a terme la integració d’un sistema de calefacció per millorar l’eficiència de les bateries durant les engegades en fred. Aquests sensors s’integraran en el material de la caixa mitjançant l’ús de l’electrònica impresa, una forma avançada de fabricació additiva que utilitza tintes conductives per a la creació de dispositius electrònics lleugers i fines.

Finalment, l’empresa Compoxi serà responsable de realitzar una validació exhaustiva i avaluar les dades obtingudes. Aquesta avaluació determinarà si s’han aconseguit els objectius d’utilitzar materials funcionals aplicats a les caixes de bateries, que permetran tasques de comunicació, control de temperatura actiu i passiu, i una gestió integral de la caixa.

El resultat esperat de Smart Battery Case és la creació d’un coneixement replicable al sector naval i a la resta d’indústries, sobre la incorporació de tecnologies com la fabricació additiva o els sensors i sistemes encastats per a una gestió eficient més gran i millor de les bateries.
El projecte ha comptat amb una subvenció de 228.418 € del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme sobre un pressupost de 287.000 €, un finançament que ajudarà a assolir un model basat en l’electromobilitat – o com utilitzar les noves tecnologies per a una eficiència energètica més gran – a través de la cooperació entre empreses i sectors connectats.

Altres entrades

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty