972 18 34 00

The Smart Lollipop guanya la IV Edició del Concurs nacional “Innovatia 8.3

Posted by: General 11 oct. 2022 : 0

La startup gironina The Smart Lollipop que ha tancat una ronda de finançament de 320.000 euros per començar els estudis clínics a hospitals i els tràmits reguladors necessaris per testar i desenvolupar completament el seu prototip de caramel intel·ligent, ha estat la guanyadora de la IV Edició del Concurs nacional “Innovatia 8.3.

L’Institut de les Dones i la Universidade de Santiago de Compostel·la, en el marc del projecte Innovatia 8.3, han celebrat avui, l’acte de lliurament de premis de la IV Edició del Concurs nacional “Innovatia 8.3, Premis a les empreses liderades per dones i creades amb el suport de les universitats o OPIs”, al Saló Noble de Fonseca de la Universitat de Santiago de Compostel·la, abordant temàtiques relacionades amb l’emprenedoria universitària des de l’òptica de l’economia feminista, l’emprenedoria tecnològica liderada per dones i l’aposta de les universitats espanyoles per la igualtat als processos de transferència del coneixement.

Diana Ballart , al centre, recollint el premi

En aquesta edició s’han presentat 33 projectes empresarials, 18 dels quals han estat candidats al Premi de projecte empresarial de Base Tecnològica i 15 al Premi de projecte empresarial Startup. L’empresa The Smart Lollipop ha estat la guanyadora aquesta darrera categoria.

La valoració i la puntuació de les empreses presentades a les dues categories l’ha dut a terme un Comitè Avaluador, compost per personal expert en ambdues categories i que no ha tingut vincle ni coneixement directe ni indirecte amb cap de les sol·licituds presentades al concurs.

Finalista als eAwards Espanya

The Smart Lollipop ha competit contra els altres set projectes finalistes de l’edició número 21 dels premis a l’emprenedoria tecnològica eAwards España, organitzats per NTT DATA FOUNDATION, i que han estat seleccionats entre les més de 500 candidatures rebudes.

La tecnologia d’última generació i d’alt impacte per idear solucions tecnològiques innovadores que millorin la qualitat vida i el medi ambient és el punt en comú dels vuit finalistes, que han arribat a la gran final després d’haver superat les semifinals celebrades a Madrid, Bilbao , València i Oviedo, on jurats integrats per executius de companyies tecnològiques, empresaris, docents universitaris i professionals altament especialitzats de l’ecosistema innovador espanyol han examinat els seus projectes.

“Els vuit finalistes d’aquesta edició són un exemple que demostra com es pot emprendre de manera responsable, amb solucions innovadores que posin la tecnologia al servei d’una qualitat de vida millor, especialment dels que més ho necessiten”, afirma Karla Alarcón, directora general de NTT DATA FOUNDATION. “Encara que només triem un guanyador, volem impulsar-los a tots. Ser aquest pont que els permeti implementar solucions innovadores que millorin la nostra qualitat de vida, perquè llavors guanyem tots”, apunta.

Els finalistes procedeixen de Girona (The Smart Lollip), Madrid (Chiara, Eco Eolic Top Systems i HOMYHUB), Barcelona (KOA Biotech i Evix), Bilbao (Legit. Health) i Sòria (Clever Solar Devices).

Els més de 500 projectes inscrits a l’edició 21 dels eAwards Espanya han estat sotmesos, com cada any des de la seva creació, a un estricte i exhaustiu procés de selecció per garantir des de la innovació i l’impacte fins a la validació de la tecnologia presentada. Per avaluar i verificar la qualitat i la viabilitat dels projectes que, a més, han de ser ambientalment responsables, s’ha comptat amb 200 professionals voluntaris de la pròpia companyia, experimentats i especialitzats en els diferents sectors i branques de la tecnologia i liderats per executius de NTT DATA Espanya.

Coincidint amb la celebració a l’octubre dels premis internacionals a Madrid, per segon any consecutiu tindrà lloc la NTT DATA Talent Week, en què es donaran cita els emprenedors guanyadors de les diferents convocatòries internacionals, incloent-hi el guanyador d’Espanya. Una cita en què NTT DATA FOUNDATION posarà a la vostra disposició diferents eines, metodologies i contactes amb inversors i experts per respondre a necessitats específiques de les vostres idees, projectes i “startups”.

Altres entrades

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty