El Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona ha reunit aquest dijous 8 d’octubre una vuitantena d’usuaris i representants d’empreses del ParcUdG en el segon Net-Lunch. El primer es va fer el passat 11 de juny. La directora de l’equipament, Anna Albar, ha reiterat que el futur del ParcUdG, que continua en concurs de creditors, està “cent per cent garantit” i ha reafirmat en què “tot i que no serà ni fàcil ni ràpid sortirem del concurs, perquè tancarem amb els creditors el millor acord possible pels interessos del Parc i de Girona”.
La directora ha explicat que l’equip que està al capdavant del Parc s’ha fixat com a objectiu treballar en xarxa amb altres empreses i institucions del territori i convertir-se en un referent per a les empreses gironines; en aquest sentit ha expoxat que des de l’1 de gener fins avui s’han instal·lat al ParcUdG 27 empreses de sectors i dimensions molt diverses. En el mateix període només vuit empreses han marxat, a banda de 5 grups de recerca. Ara bé, des del Parc s’ha apostat per mantenir els lligams amb les companyies que marxen i va citar com a exemple el fet que Comexi –una de les que ha marxat- és patrona de l’Auditori Manel Xifra Boada.
Entre les novetats que la directora del Parc ha enumerat hi ha que l’empresa Airbone ocuparà 2.000 metres quadrats d’un edifici del complex en desús des de feina temps; que amb la Diputació de Girona es treballa en un projecte per promoure l’emprenedoria i la innovació tecnològica; que aviat es posarà en marxa un Laboratori de Drones a l’edifici Narcís Monturiol que serà una realitat gràcies al finançament privat; i que es cercarà finançament públic en l’àmbit europeu per poder crear un Laboratori de Rapid Manufacturing.
Del finançament a solucions tecnològiques per a granges
Com es va fer en l’edició passada, tres empreses han presentat la seva activitat abans de passar al networking a peu dret davant d’un bufet a l’aire lliure. La primera ha estat la xarxa d’inversors BAGI. Els business angels gironins han posat èmfasi en la necessitat que tot el talent que produeix Girona es quedi a les comarques de Girona, perquè d’aquesta manera es creen llocs de treball i riquesa.
La segona empresa en intervenir ha estat la productora de serveis audiovisuals per a empreses VideoGir que ha aportat xifres sobre l’ús del vídeo a internet i els avantatges que representa envers mitjans de comunicació més convencionals. Entre altres coses expliquen que 100 milions d’internautes consumeixen vídeo diàriament. Ha tancat el torn d’intervencions el representant d’Ubikwa, una companyia que es dedica a “l’internet de les coses” i que es mou en els mercats globals. Ubikwa treballa actualment en l’àmbit de les granges intel·ligents i més concretament en un sistema que permet fer més eficient l’ús de les sitges de gra. L’empresa ha obtingut diversos reconeixements de caire internacional.