GoodGut invertirà els diners en la validació clínica del seu marcador de càncer de còlon i en l’estudi clínic del seu també producte enfocat a la malaltia de crohn
L’empresa de biotecnologia GoodGut amb seu al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona ha superat l’objectiu marcat per a la segona ronda de finançament. Ha captat 615.000 euros.
315.000 euros que provenen de capital privat liderat per BAGI, la Xarxa d’Àngels Inversors de Girona. Mentre que els 300.000 euros restants són prèstec que provenen del programa Capital Risc de La Caixa i del programa Mercat d’indústria del coneixement, de l’AGAUR i IFEM cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) dins el programa JEREMIE.
Inversió
Per una banda el finançament s’invertirà en la validació clínica del RAID-CRC, el nou sistema de cribratge del càncer de còlon que està desenvolupant la companyia. Aquesta tecnologia permet detectar el càncer colorectal de manera precoç i no invasiva . L’estudi es es farà en paral·lel al cribatge organitzat a del test de sang oculta en femtes i es durà a terme en quatre centres de Catalunya: ll’Institut Català d’Oncologia (ICO)-Hospital de Bellvitge, el Consorci Hospitalari de Vic; l’Hospital Universitari Dr Josep Trueta de Girona i l’Institut d’Assistència Sanitària. La población de risc estudiada serà de en 500 persones.
Per altra, bona part del capital s’invertirà en l’estudi clínic del RAID-CD, el sistema no invaisu de detecció de malalties inflamatòries intestinals com la malaltia de crohn. L’estudi es durà a terme a l’Hospital Universitari Dr Josep Trueta de Girona amb una població de 100 pacients aproximadament.
La malaltia crohn és una malaltia de carácter crònic que apareix en persones joves (13-30 anys). La prevalença a Espanya de les malalties inflamatòries intestinals és de 87-110 casos /100.000 persones.
El RAID-CD
És un mètode no invasiu per la detecció de malalties inflamatòries intestinals amb caràcter presimptomàtic. És basat amb un sistema patentat que identifica bacteris marcadors amb femta. L’objectiu és veure com els marcadors són capaços d’anticipar els brots així com també millorar l’eficàcia de la pauta terapèutica. El RAID-CD ajudarà a tenir el tractament més adequat a cada pacient.