Parc Científic i Tecnologic Universitat de Girona
972 18 34 00

Easy Innova participa al PREFORMA

Publicat per: General 11 maig 2015 Comentaris: 0

Easy Innova PREFORMA

L’objectiu de Preforma és desenvolupar un conjunt d’eines de codi obert per a la comprovació de la conformitat d’arxius digitals destinats a la conservació a llarg termini en institucions que preserven la memòria.

Easy Innova ha guanyat un contracte per a la fase de creació de models del Projecte Preforma per desenvolupar el Gestor de Preservació de Formats Digitals (DPF Manager). La fase de prototips de l’adquisició pública pre-comercial del projecte va començar el 14 d’abril de 2015, amb l’anunci dels tres guanyadors.

Els tres premiats són el centre tecnològic català Easy Innova, que aportarà la seva experiència per treballar en l’estàndard TIFF per imatges digitals; veraPDF (liderat per la Open Preservation Foundation i la PDF Association), que treballarà en el validador de documents per l’estàndard PDF/A; i MediaArea, que treballarà en un conjunt d’estàndards de codi obert per vídeo, específicament en el contenidor Matroska, el còdec de vídeo FFv1 i LPCM per fluxos d’àudio.

PREFORMA – PREservation FORMAts for culture information/e-archives– és un Projecte de Contractació Pre-Comercial (PCP) co-finançat per la Comissió Europea, sota el Programa FP7-ICT. PREFORMA està obert a cooperar amb experts, organitzacions, institucions i altres projectes per a trobar sinergies i discutir oportunitats de col·laboració.

Publicacions relacionades

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty
Domain Details Page