972 18 34 00

Nous reptes i oportunitats de la transformació digital per al sector de l’aigua

Posted by: General 24 gen. 2020 : 0

L’empresa ABB, en col·laboració amb el Catalan Water Partnership (CWP), va organitzar el passat 27 de novembre el seu primer encontre ABB Smart Water Day per donar a conèixer els reptes, tendències i oportunitats que ofereixen la monitorització i el big data per a la transformació digital de el sector de l’aigua. Obtenir dades que aportin valor, col·laboració i cultura de la innovació, són els principals reptes i oportunitats identificats per a la gestió eficient de l’aigua. Per això, ABB es proposa expandir la digitalització en el sector de l’aigua posant a l’abast de tots els agents i empreses solucions fàcils d’utilitzar i fàcils d’instal·lar.

Reptes, tendències i oportunitats per a la transformació digital de sector de l’aigua

El ABB Smart Water Day va comptar amb la participació de diversos agents rellevants de el sector com Gabriel Anzaldi, director de la unitat de Smart Management Systems de Eurecat; David Serra, director de sistemes d’informació d’Aigües de Mataró; Fernando Valero, cap de R + D + I i control de processos d’ATL; Catalina Balseiro, chief innovation manager a Suez; i Xavier Amores, director de l’CWP. Per part d’ABB, van intervenir Marc Gómez, president i conseller delegat a Espanya; Joan Batxiller, director general de vendes i màrqueting a Espanya; Montserrat Grima, cap de l’negoci de servei de Drives per al sud d’Europa; Javier Figueres, local business line manager Measurements & Analytics; Daniel Gomà, màrqueting manager de Drives; i Oriol Valls, business developer digital solutions d’Electrification. Jaime García Cantero, director de continguts d’El País Retina, va aportar la seva visió de la innovació com a contrapunt.

Els convidats, al costat del equip d’ABB a Espanya, van exposar les seves experiències en matèria de digitalització mitjançant ponències i casos d’ús, coincidint en identificar els principals reptes de el sector per a la gestió eficient de l’aigua: dades de valor, col·laboració i cultura de la innovació .

La importància de les dades

La interpretació de les dades i la seva transformació en informació de valor, la integració dels diferents sistemes de gestió, la col·laboració entre actors, així com la integració de nous agents i models de negoci, la captació de talent en digitalització i el canvi en la cultura corporativa, en un sector històricament prudent, són els principals reptes als quals s’enfronten els agents de sector de l’aigua.

Per David Serra “el valor resideix en afegir i connectar les dades”. Xavier Amores ha assenyalat que aquests “no només aporten a l’optimització, millora de la productivitat i control a temps real dels sistemes, sinó que a més generen oportunitats diverses com nous models de negoci i avantatges competitius”. Fernando Valero va apuntar que “fa 26 anys teníem dades puntuals, després evolucionem a sensors, sistemes SCADA, treballant amb tendències i fulls de càlcul, caient així en la bombolla de la’infoxicación’. Ara apliquem tècniques de machine learning i artificial intelligence per transformar totes les dades en coneixement, amb l’objectiu d’assegurar la qualitat i la continuïtat de l’servei als nostres clients”.

Altres entrades

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty