Parc Científic i Tecnologic Universitat de Girona
972 18 34 00

La Diputació de Girona guanya 200 metres quadrats més al Parc Científic per potenciar l´ emprenedoria

Publicat per: General 22 abr. 2015 Comentaris: 0

La Diputació de Girona farà una permuta de l’espai que té al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, que passa de 770 a 900 metres quadrats, per destinar-lo al desenvolupament d’un projecte d’ emprenedoria innovadora i tecnològica. El ple ha aprovat per unanimitat l’addenda de modificació del conveni amb la fundació privada del Parc, que comporta comptar amb 200 metres quadrats en una distribució de dues plantes a l’edifici Narcís Monturiol. El ple de la corporació d’aquest dimarts ha fet un minut de silenci en record a les víctimes del vol de Germanwings, del professor mort a Barcelona i de les víctimes de naufragis al Mediterrani.

La memòria de la Comissió de Règim Econòmic i Noves Tecnologies de la Diputació, que presideix Miquel Noguer, posa de manifest que el canvi d’espais proposat al Parc Científic i Tencològic de la UdG no és cap obstacle per a Diputació. “Ben al contrari, ajuda a desenvolupar el programa de foment de l’emprenedoria innovadora i tecnològica“, recull la memòria.

Aquest programa té l’objectiu de facilitar i potenciar el desenvolupament tecnològic i de recerca, crear un ecosistema àgil i dinàmic, i dotar les comarques de Girona d’un espai d’incubació, emprant un conjunt d’activitats de formació, consultoria i mentoria que aportin als emprenedors eines i recursos amb l’objectiu de facilitar la seva continuïtat.

A més, la disposició de l’espai permetrà a la Diputació, segons el conveni, utilitzar-ne una part per a serveis propis, si les necessitats i els diferents requeriments ho fan aconsellable. “S’hi podrien arribar a traslladar promoció econòmica en un futur“, ha apuntat Noguer. La Diputació de Girona, com a patrona de la Fundació Privada Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, rep la cessió d’una sèrie d’espais “per al seu propi ús o per a finalitats relacionades amb les del Parc”, segons diu el conveni.

El canvi de l’espai cedit a la Diputació ha estat proposat pel mateix Parc Científic i Tecnològic. El motiu del canvi cal buscar-lo en l’interès del Parc d’alliberar l’actual espai de la Diputació per als usos relacionats amb les necessitats plantejades pels sectors socioeconòmics de les comarques de Girona en temes de formació, innovació i transferència.

L’espai cedit fins ara, segons acord del 20 de desembre de 2013, ocupa una superfície de 770 metres quadrats a l’edifici Giroemprèn. En concret, els despatxos B.1.2 i B.1.16 de la planta primera de l’ala B de l’edifici Centre d’Empreses pagant 2 MEUR al llarg de cinc anys de cessió. Per contra, el nou espai, segons l’addenda de modificació, té una superfície major, 900 m2, a l’edifici Narcís Monturiol. Concretament, els espais identificats com a P2 B1 a P2 B12 i P3 B1 a P3 B12. El canvi d’espai, però, no comporta una modificació de la cessió d’ús, que acaba el 16 de desembre de 2080.

La Diputació de Girona es compromet, segons l’addenda al conveni, a conservar el nou espai en el mateix estat, sense perjudici de les millores i obres d’adequació que pugui realitzar, que, a la finalització del conveni, quedaran en benefici de la Fundació. Per contra, la Fundació lliurarà a la Diputació targetes d’identificació per poder accedir al nou espai cedit, com també a la resta d’espais que conformen el Parc Científic.

El ple d’aquest dimarts ha fet un minut de silenci en record de les víctimes de l’accident del vol de Germanwings estavellat als Alps francesos, l’atac a l’institut Joan Fuster de Barcelona i les víctimes de naufragis del Mediterrani.

Font: Diari de Girona

Publicacions relacionades

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty
Domain Details Page