972 18 34 00

El Catalan Water Partnership capta 715.000 euros de fons europeus

Posted by: General 09 oct. 2020 : 0

Xavier Amores, director del CWP.

El Catalan Water Partnership (CWP), amb seu a Girona, ha obtingut ajuts europeus per valor de 715.000 euros per a cinc projectes que tenen un pressupost total de 12,95 milions d’euros. Les dades situen el CWP com el clúster català que més èxit ha tingut en l’obtenció de finançament europeu.

El CWP explica que, entre els cinc projectes, destaca el SEA4VALUE, coordinat per Eurecat, que té com a objectiu «recuperar metalls i minerals valuosos com el bor, el magnesi o el liti de les salmorres resultants de les plantes de dessalinització d’aigua de mar». Per això recolliran mostres d’aquest residu en més de 100 plantes dessalinitzadores d’aigua de mar d’arreu del món per analitzar i estudiar-ne la composició i recuperar els metalls i minerals que puguin ser útils en sectors com la construcció, la química, l’automoció, l’aeroespacial o la maquinària. «L’objectiu final és aplicar una política d’economia circular i reduir la dependència de les importacions d’aquests metalls d’altres parts del món», explica el CWP en una nota de premsa.

Un altre dels projectes aprovats és el Galatea, que busca implementar sistemes més sostenibles i intel·ligents en ports, drassanes, vaixells i vigilància marítima. Amb l’ajut europeu obtingut es finançaran projectes de pimes catalanes orientades a aquest repte en forma de cupons que gestiona el propi Catalan Water Partnership.

El tercer dels projectes que ha rebut fons europeus té com a objectiu impulsar mesures d’estalvi i reutilització de l’aigua al sector turístic, està liderat per l’Euroregió i compta amb el suport de l’Agència Catalana de l’Aigua, Eurecat i els clústers de l’aigua de França i les Illes Balears, a més del català.

Finalment, el Clúster CWP també ha obtingut finançament per a dos projectes d’internacionalització d’una cinquantena de pimes; d’una banda el Green Small Smart City per ciutats mitjanes que apostin per a la sostenibilitat i el model d’ smart city, i el projecte Welliance, que vol acompanyar en missions a Mèxic, EUA i Sud Àfrica a empreses de cinc clústers europeus que poden vendre solucions, productes i tecnologies orientades al mercat turístic.

Nascut el 2008, el Clúster de l’aigua de Catalunya, amb seu a Girona, està format per més de 100 empreses i centres d’investigació relacionats amb l’ús sostenible de l’aigua.

FONT: Diari de Girona

Altres entrades

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty