972 18 34 00

El projecte LIFE Wat’savereuse, on hi partipen Eurecat i el Catalan Water Partnership, finalitza amb èxit

Posted by: General 26 març 2024 : 0
El projecte LIFE Wat’savereuse, iniciat el 2020 amb la participació d’institucions dels territoris de Catalunya, Illes Balears i Occitània (França), ha arribat a la conclusió amb èxit. El consorci, liderat per l’Euroregió Pirineus Mediterrani, comptava amb la participació de l’Agència Catalana de l’Aigua, Eurecat i el Catalan Water Partnership a l’àmbit català, amb ABAQUA, AETIB i el Cliq-IB pel que fa a les Illes Balears i amb AD ‘OCC i AquaValley a Occitània. L’objectiu del projecte era sensibilitzar turistes, allotjaments, comunitats locals i autoritats regionals sobre la importància de l’estalvi i la reutilització de l’aigua a l’àmbit turístic.

L’objectiu és sensibilitzar turistes, allotjaments, comunitats locals i autoritats regionals sobre la importància de l’estalvi i la reutilització de l’aigua a l’àmbit turístic

Durant els tres anys i mig d’execució, el projecte ha desenvolupat una sèrie de campanyes de comunicació que han abastat una àmplia gamma de recursos i tècniques. Això ha inclòs la distribució de fullets informatius i altres materials visuals destinats a fomentar un ús sostenible de l’aigua entre els turistes. A més, s’han produït vídeos promocionals per sensibilitzar la població sobre l’escassetat d’aigua i s’han organitzat diverses jornades adreçades als responsables d’allotjaments turístics dels territoris implicats. Aquestes jornades han subratllat la importància crítica d’una gestió eficient i sostenible de l’aigua i han presentat tecnologies per a l’estalvi i la reutilització, així com casos d’èxit aplicats al sector. Cal destacar que aquestes jornades es van organitzar en col·laboració amb associacions del sector i ens locals, aconseguint una àmplia difusió i participació.
L’acte final del projecte va tenir lloc a Palma (Mallorca) el 21 de març passat, coincidint amb les celebracions del Dia Mundial de l’Aigua. Al llarg de la jornada van intervenir autoritats de les tres regions participants, ens locals i exponents de la Comissió Europea, manifestant un ferm compromís amb la sostenibilitat relacionada amb l’ús de l’aigua a l’activitat turística. Durant l’esdeveniment, Xavier Bernard-Sans, secretari general de l’Euroregió Pirineus Mediterrani, va presentar els resultats més destacats del projecte. Es va posar en relleu que LIFE Wat’savereuse ha aconseguit sensibilitzar més de 14 milions de turistes i més de 3.000 establiments hotelers durant el seu període d’execució, subratllant la seva contribució significativa a la conscienciació sobre la importància de la gestió sostenible aigua al sector turístic. Pel que fa a les polítiques regionals, es va posar èmfasi en els ajuts destinats a impulsar projectes d’estalvi i reutilització d’aigua als allotjaments turístics de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya i en una línia d’ajuda similar ja anunciada a escala d’Illes Balears.
Aquest projecte ha suposat un pas ferm cap a la gestió sostenible de l’aigua a la indústria turística i ha marcat un precedent en la col·laboració transnacional per abordar els reptes mediambientals en el context del turisme. El seu llegat perdurarà en les polítiques i pràctiques futures, promocionant un ús responsable i eficient dels recursos hídrics a les regions participants.

Altres entrades

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty