El projecte educatiu PUPILA, impulsat per Anna Gelabert i Mar Rivas ha estat escollit com la millor idea del centre YUZZ de Girona i ha obtingut una plaça per viatjar a Silicon Valley al costat dels altres 48 participants més brillants de l’actual edició de YUZZ. El programa el dirigeix el Centre Internacional Santander Emprendimiento (CISE) i compta amb el patrocini de Banc Santander, a través de Santander Universidades. A nivell local, el programa compta amb l’impuls de l’Ajuntament de Girona, la Fundació Princesa de Girona i la Universitat de Girona.
El jurat ha seleccionat el projecte d’Anna Gelabert i Mar Rivas com el millor del centre YUZZ Girona, ubicat al Parc Científic i Tecnològic de la UdG, en el qual durant cinc mesos 25 joves han treballat en el desenvolupament de les seves idees empresarials amb el suport de l’organització Secot i la coordinació de l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG).
Pupila – Mar Rivas i Anna Gelabert
Els projectes premiats
Cada dia professors amb talent canvien la ment dels seus alumnes. És per això que des de PUPILA, les seves promotores, Anna Gelabert i Mar Rivas, s’han preguntat: “I si compartim aquests coneixements?” PUPILA pretén millorar l’aprenentatge dels alumnes i convertir-se en una eina de treball pel professorat, a través d’una plataforma educativa audiovisual. Les escoles estan experimentant un canvi pedagògic i tecnològic molt important. Els professors utilitzen cada vegada més recursos audiovisuals, però sovint no troben el que busquen. Aquest és l’inici d’un projecte que els il·lusiona enormement: www.pupila.cat.
El segon classificat, el projecte CATAPULTEAM, participants al programa de la mà de Joel Juana i Raül Cabutí, és una plataforma digital que es vol situar entre la universitat i l’empresa. Mitjançant els Treballs de final de grau es vol oferir als estudiants l’oportunitat d’emprendre, posant en contacte perfils multidisciplinaris agilitzant el procés i minimitzant els riscos que això suposa. És una eina social i totalment gratuïta, a l’abast de tothom.
Pel que fa a la tercera posició, s’ha produït un empat entre els projectes PLATAFORMA GIRONA SOCIAL MEDIA i TRIP AND TAP:
La PLATAFORMA GIRONA SOCIAL MEDIA , dels participants Stefano Zanellato i Marc Johé, ofereix la possibilitat d’intercanviar informació en temps real entre l’agència i el client de forma bidireccional. El valor diferencial de l’aplicació és que permet al propietari d’una marca, comerç, restaurant, o qualsevol tipus de negoci poder supervisar amb 10 minuts a la setmana les publicacions que el seu social mànager hagi preparat per a les xarxes socials, no només la d’una, sinó de totes, eliminant l’intercanvi de correus electrònics i fitxers formula poc eficient, maximitzant d’aquesta manera l’eficàcia del temps de gestió per a cada client.
David Martín, amb el projecte TRIP AND TAP, constata que vivim en una constant evolució tecnològica, que cada vegada som més els que disposem d’un dispositiu mòbil, i que dia rere dia llegim més contingut digital en els nostres dispositius, ja siguin llibres, revistes, diaris, blogs… I reflexiona: la tendència és evident però, per què les editorials no estan adaptant-se com cal? Per què continuem llegint aquests incòmodes PDF en els quals hem de fer zoom per poder llegir el contingut? TRIP AND TAP vol ajudar a aquestes editorials a fer el pas als nous temps.
RETIPIC, projecte de Sara Murlà, ha estat seleccionat com a finalista per al premi YUZZ Mujer (patrocinat per la Fundació EY) i optarà a 20.000 euros en cas de convertir-se en la guanyadora a nivell estatal. Es tracta d’una plataforma online per a la venda de productes típics de la província de Girona cap a la resta d’Espanya, afavorint que turistes que vénen a visitar una població gironina i comprin un producte típic, un cop arribin al seu destí puguin tornar-lo a comprar d’una forma fàcil i ràpida.
Silicon Valley, un ecosistema d’oportunitats
L’objectiu d’aquesta experiència és inspirar i potenciar a joves emprenedors per accelerar el desenvolupament de les seves startups, brindant-los connexions per a la internacionalització dels seus projectes i la recerca de finançament. El programa inclou visites a empreses com Google, LinkedIn o Facebook i conferències en prestigioses universitats com Berkeley o Standford.
Els 49 guanyadors visitaran també l’Spain Tech Center (STC) -impulsat per Banco Santander, ICEX i Red.es-, la finalitat del qual és facilitar la implantació de pimes de base tecnològica espanyola en un dels entorns més dinàmics i competitius del món, accelerant-ne el seu procés d’internacionalització.
Al seu retorn, els 49 joves assistiran a la Ciutat Grupo Santander de Boadilla del Monte, on un jurat integrat per representants de Banc Santander, CISE i entitats col·laboradores seleccionaran els guanyadors de YUZZ 2016. Els tres millors emprenedors rebran una dotació econòmica (30.000, 20.000 i 10.000 euros) perquè puguin accelerar els seus projectes.
Per altra banda, el mes de setembre es celebrarà un acte de cloenda d’aquesta sisena edició de YUZZ a Girona, en el que es lliurarà als participants els premis locals, a càrrec del Parc Científic i Tenològic de la UdG i el Centre Internacional de Negocis de Catalunya (CINC), i es presentarà la propera edició del programa.
Un trampolí per idees innovadores
El projecte YUZZ va arrencar el 2009 amb dos centres, un a Barcelona i un altre a Madrid, com un viver tecnològic de grans idees. A partir de la segona edició, el programa ja es va introduir a Girona. Des de llavors ha crescut de forma exponencial i ha arribat als 48 Centres YUZZ repartits per tota Espanya amb els més de 1.000 participants actuals per edició.
Gràcies al treball coordinat del CISE amb més de 200 entitats col·laboradores i universitats de tot l’estat, YUZZ ofereix de forma gratuïta formació i acompanyament durant cinc mesos a joves d’entre 18 i 31 anys perquè puguin desenvolupar els seus propis projectes en centres d’alt rendiment YUZZ repartits per tota la geografia espanyola.
En les seves sis edicions anteriors s’han creat més de 500 empreses i en l’edició 2016 han participat 1.000 emprenedors amb 810 projectes.