972 18 34 00

Neix el projecte Gaia amb la mirada posada a assolir la descarbonització

Posted by: General 24 gen. 2024 : 0

El projecte rep el finançament del Ministeri de Ciència i Innovació, l’Agència Estatal d’Innovació (AEI) i els fons europeus Next Generation. A més, el consorci ha desenvolupat noves tecnologies que permeten aprofitar matèries primeres renovables, com les aigües residuals i el CO₂, per generar combustibles renovables.

Hi participen els grups de recerca LEQUIA i gEMM de la Universitat de Girona

La bioelectroconversió de primeres matèries renovables com l’aigua residual i el CO₂ en biocombustibles sostenibles és una solució atractiva per assolir la descarbonització i l’economia circular. Al voltant d’aquest eix gira el projecte Gaia, una iniciativa que avança amb pas ferm.

Concretament, aquest projecte té com a objectiu desenvolupar una nova solució eficient energèticament per obtenir un biocombustible líquid (bio butanol) i un biocombustible gas (biometà) basat en tecnològiques electroquímiques microbianes.

Després de 18 mesos de treball intens, Facsa, el Centre Tecnològic Leitat (coordinador del projecte) i la Universitat de Girona (grups de recerca LEQUIA i gEMM) han presentat els primers resultats d’aquest innovador projecte.

La primera etapa s’ha centrat a millorar els materials de l’elèctrode i la geometria del reactor mitjançant la fabricació additiva, amb l’objectiu de millorar la biologia del procés. Amb això s’ha dissenyat i construït un nou reactor que actualment s’està validant a escala de laboratori.

Gràcies a això, es durà a terme anàlisi tecno econòmica, una avaluació de la seva replicabilitat i el seu impacte social que permetran analitzar i identificar els aspectes clau per a la posterior comercialització industrial. L’avaluació social és crucial per promoure l’acceptació pública i la consciència social d’aquestes noves tecnologies clau per aconseguir una societat més sostenible.

Cal destacar que els resultats del projecte, juntament amb un pla d’explotació, establiran el full de ruta per a la implementació de la tecnologia al mercat a curt i mitjà termini. A més, el consorci multidisciplinari de Gaia té tota l’experiència necessària per garantir la implementació amb èxit del projecte.

El projecte ha estat integrat dins del marc de la convocatòria “Projectes d’R+D+I a Línies estratègiques 2021”.

Altres entrades

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty