Parc Científic i Tecnologic Universitat de Girona
972 18 34 00

Grup de Recerca en Noves Dianes Terapèutiques (TargetsLab)El Grup de Recerca en Noves Dianes Terapèutiques centra la seva activitat en dues àrees de recerca: oncologia i neurociència.


OncologiaLínia de recerca principalProjecte de recerca
Som un equip d’investigació multidisciplinari de la Universitat de Girona que va començar a col·laborar activament el 2008 en l’àrea del bloqueig de la síntesi endògena d’àcids grassos en càncer de mama.
Desenvolupem nous sistemes per provar nous tractaments farmacològics per al càncer, buscant solucions per als càncers més agressius.
Busquem millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer per donar-los l’oportunitat de tenir una vida plena.
Col·laboració en un equip multidisciplinari. Els nostres valors són perseverança, qualitat, investigació creativa, fiabilitat, implicació i il·lusió.
El càncer de mama és el tumor maligne diagnosticat més freqüent entre les dones en la majoria dels països, amb 2,08 milions de nous casos el 2018. Aquest càncer representa el 24,2 % de tots els càncers diagnosticats en dones, i és actualment la primera causa de mortalitat (15 %) en dones. Habitualment es classifica en receptors d’estrògens i progesterona positiu (ER/PR+), HER2 positiu (HER2+) i triple negatiu (TN).

En l’actualitat, el nostre laboratori està treballant amb càncer de mama HER2+ i triple negatiu.

Per altra banda, el càncer de pulmó és el càncer més incident i que causa més mortalitat a la població en general, tant en homes com en dones, amb 2,09 milions de casos nous i 1,8 milions de morts al món el 2018.

En l’actualitat, al nostre laboratori treballem amb adenocarcinoma, el subtipus més comú en càncer de pulmó.

El nostre objectiu és buscar nous tractaments farmacològics i millorar els tractaments actuals en càncer de mama i càncer de pulmó.
ONCOen3D és un projecte d’enginyeria biomèdica que ha assolit una fita molt important en la recerca contra el càncer de mama triple negatiu usant scaffolds, unes matrius impreses amb impressores en 3D que permeten alimentar les cèl·lules tumorals.

Els resultats ja s’han publicat en diferents revistes científiques com International Journal of Molecular Sciences o Polymers , i s’han presentat en diferents congressos internacionals.

Aquest projecte ha estat finançat en diferents convocatòries competitives d’organismes com el Ministeri d’Economia i Competitivitat, Instituto de Salut Carlos III i la Fundación Ramon Areces . També s’ha executat mercès a les diverses aportacions aconseguides en diferents edicions de l’Oncoswim, la travessia solidària organitzada en aigües obertes per la Fundació Oncolliga de Girona i el CN Radikal Swim.
Telèfon: 972419548

Persona de contacte: Teresa Puig

Edifici: Centre d' Empreses-Giroemprèn

C/ Pic de Peguera, 11 (Ala A-Laboratori A·0·08 i Despatx A·1·17)
(17003 Girona)

teresa.puig@udg.edu
TargetsLab

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty